חבל לי שבחרו ללכת ליפן ולא למיטבח. הרי מפעלי ענק שמיצרים בלחץ תוצרים שונים ומשונים באותו קו יצור כבר איתנו הרבה זמן גם בלי יכולות מיחשוב – הרי אילו המיטבחים

הוצאת מנות לפי הזמנה בלי דרך לתחנן הרבה מראש זה תאור של מיסעדה ושל מיפעלים שמיצרים לאחרים. בתחום שלי זה הfounderys

ושם לא מיצרים את אותו קו כול היום אלה מנות על פי הזמנות. לקוח אחד כמו שולחן אחד יכול להזמין מכמה טכנולוגיות שונות . ממנות מסובחות ועד לערמת ציפס גדולה.

אבל אנחנו בתעשייה ניתקענו עם ההילולים לשיטות רזות, יעילות עם כול מיני כותרות שמתאימים למסובבי ברגים אחידים על המסוע.

אחד מאותן שיטות ש”אהובה” עלי במיוחד הינה 5S שקיבלה את הכינוי של אברי גוף שמזכירים בצליל את האות s כי רוב הפעמים שאני זכיתי ליפגוש את השיטה הישום היה קרוב לכסת”ח. מבצע ניקיון אדיר שאחרי סימו המוצלח ליפעמים אפילו בתוך כמה דקות האזור ניראה כמו המיזרח התיכון

חלק מהבעייה בישום הוא פשוט תרבותי, הקיזן נוצר על בסיס של חברה שבה בניגוד לחברה הפאודלית והצמיתים הסמוראי ידע שעליו לדאוג בחזרה לפועל על מנת להבטיח את היבול הבא.

אז את התרבות והבסיס שלנו לא ישתנה ואולי במקום לחפש במיזרח עדיף היה לחפש קרוב , במיטבח “מיז אן פלאס” ובתרגום חופשי- להניח במקום.

זה נישמע דומה לסידור של s5 אבל המקום משתנה , הסדר הוא בהתאם למה שנידרש. והסדר שנידרש משתנה ממנה למנה. אבל הסדר זה רק נקודה אחת. כול מי שאפילו הכין קצת יותר מחביתה פשוטה יודע שלירקות יכולים להיות שימושים שונים. ניקח בצל לדוגמה – ריבועים קטנים לסלט, רצועות למוקפץ כך שאותו חומר גלם דורש הכנה שונה בהתאם למנה. מנות שונות דורשות הכנות שונות, וצריך לתכנן אותן מראש. אפילו מאכל הילדים האולטימטיבי – פסטה לבנה דורש להרטיח מיים ליפני שמתחילים במלכת ההכנה. ועים רוצים שיצאו מנות שונות לאותה ארוחה צריך להבין מה לעשות ליפני מה. כך שמה שיש פה זה לא רק סדר אלה פעולות שדורשות הבנה וזו כניראה הבעיה.

לוקח זמן להכשיר פועל שמבין, שיודע להכין ובמיקרה הצורך להגיב. אז מפרקים את הפעולות כך שאנשים הם “רק” תחליפי רובוט. ואז לא צריך באמת לשמר כי לשים כלי במקום מסומן זה דבר שניתן ללמד במהרה. והיום המצב הפך להיות שאני כבר לא בטוח מי הגורם ומי התוצאה. האים בגלל שרוצים שכולם יהיו חליפיים הם באמת מתחלפים ?

ושוב אני חוזר לאותה המנטרה של לתת משמעות או להיתמודד עם ה”התפטרות השקטה” או איזה מילות קוד חדשות לבעיות ישנות. וכן חיפוש במקומות אחרים יכול לתת פיטרון או לפחות לתת טיעונים שונים לאותו רעיון

ושנייה ליפני הסוף מעניין שהמקום היחידי מיחוץ למיטבח שהביטוי מיז אן פלאס תפס זה בפסיכולוגיה באיזו פינה – שהסדר משנה את התפיסה, אז אומנם מדובר היה בחינוך אבל מי שרוצה ליצור יציאה מהתפיסה של ננצל וניסע שווה ליבדוק וליראות , בעני שווה לנסות

וכרגיל מי שחדש פה מוזמן לגלול וליבדוק מה היה בעבר

להמתין ולחזור לחפש עידכון או לעקוב ולקבל התראה בפיסבוק בלינקד או בציצן https://twitter.com/Haimbaavoda