השיטה הנוכחית היא כנראה השיטה היעילה ביותר, עד כדי כך יעילה שחלק האמת המעיין היה החסרונות שלה בגלל שהיא טובה מדי. כלומר זו פעם ראשונה שנתקלתי בשיטה העם חסרונות של פרודוקטיביות יתר. הקונפליקט בין פרודוקטיביות ליצירתיות היה כבר אפשר לפגוש כבר בעצות קודמות. אבל הפעם השיטה כול כך יעילה שכבר נושא של קונפליקט בין פרודוקטיביות לביצועים עלה בפעם הראשונה.
אז מה כול כך יעיל ? מסגור זמנים time boxing. לא צריך תואר יועץ על מנת לבצע אותה – פשוט ביומן לסמן זמן ולהגדיר בו מה שיקרה. זה התחיל בניהול פרויקטים אג’ילי שהוא יש להגדיר זמנים קצרים בעלי תוצר ידוע וכתוצאה מההצלחה עבר ליומן הפרטי ודרס את רשימות הto do – במקום לרשום מה צריך לעשות, לבדוק עם אפשר לעשות את זה מייד ועם לא כבר לשים ישר ביומן עם הזמן שבוא זה צריך ליקרות . כול כך פשוט כול כך יעיל. לכולם ברור מתי התוצר ינתן כמה זמן מעריכים שיקרה. עם נדרש עזרה של אנשים אחרים כבר אפשר לתאם יומנים ולדאוג שיהיו זמינים. שלא לדבר על היתרון בסוף החודש שצריך לחשוב מה עשייתה לא צריך ללכת רחוק רק להסתכל ביומן וזה שם.
אבל זה מגיע עם אזהרה
יש דברים שלא מתאימים למסגור, כלומר מסתבר שפעילויות ותחביבים עדיף שלא למסגר בצורה צפופה מידאי אחרת זה מוריד מההנאה. דרך לברוח מהחיסרון הזה הוא לתכנן בערך – כלומר פעילות מסוימות לשים במסגרת של “היום” או “אחרי “הצהריים” ולא בין שתיים לארבע. זה די אומר שהטכנאי שמגיע מתישהוא היום ואולי מחר עשה שעורי ביית טובים.
חשיבה דורשת זמן, זמן לעבד זמן לעכן וזמן לעשות הקשרים …
ראו שליפני ישיבות או פגישות נוצר בזבוז זמן – על מנת שלא להתחיל משהוא שיקח יותר זמן מהמיסגרת ממלים את הזמן במשימות קטנות ולא יעילות – בדיקת מילים. סידור שולחנות כך שהזמן שהורווח במקום אחד הולך לאיבוד במקום אחר
החיים זה מה שקורה בזמן שאתה עסוק בלתכנן תוכניות אחרות שר לו גון לנון ואין מה לעשות החיים עשויים מבלתמים, לפחות בעולם שלי …
אותם בתלמים והמסגור הצפוף של הזמן יצרו לחץ, ולחץ הוא אייב הבינה …
ופה זה נהיה מעניין, כי המעבר בין פרודוקטיביות productivity לביצועים performance הוא בשלב שבו אתה כול כך יעיל שאתה מפסיק לחשוב ומנשה ליסגור את הכול על ידי הפעלת חוקי אצבע, אוטומציה של החלטות . מעולם לא חשבתי על זה כך ושווה חשיבה נוספת. אבל זה אולי לפעם אחרת
יש עוד אמירה ששמה את ממסגרי הזמן בצד לא נכון של המפה – קמצנים בכסף ובזמן על אחרים כי הכול מדוד ומשוערך אבל פה זה לקיחה ממחקר של עובדים שמבינים את שכרם השעתי והשלכה על אנשים שזמנם יקר וכנראה שצריך ליראות מה יגיד העתיד ויותר מחקר ממוקד.
וכרגיל מי שחדש פה מוזמן לגלול וליבדוק מה היה בעבר
להמתין ולחזור בעוד שבוע או לצפות בפיסבוק או אצלי בלינקד עם זה עדיף
תגובה אחת בנושא “שיטה טובה מדי”
סגור לתגובות.