טיוטה הוא הסטנדרט והשאיפה כשזה מגיע לקו יצור, עם המון שכלולים ושיפורים ומילים שנראות נהדר על הקיר. קיזן, לין, 5s ועוד המון מושגים שבאמת לקחו את היצור קדימה. למי שניסה להבין לעומק גם נימצא הקשר בין התרבות הסמוראית לדרך המחשבה כנגד הפדאליזם המערבי וכיצד זה עדיף ומשפר. אני מודה שמבחינתי גם תרבות היצור והשיפור היפנית היא סוג של אידאל שיושב בראש. עם העצמה של עובד הקו וחשיבותו של הגמבה על מנת למצוא שיפורים
השבוע הגיע גם הצד השני של אותה התרבות לחזית את מחיר הייעול – טיוטה לקחה אחריות על התאבדות של עובד.
“We are currently seeking to create a more transparent work environment that makes it easier for individuals to voice their grievances, as well as a management free of harassment from the authority, so that every employee can work without fear,”
מילים יפות, מילים טובות מילים יפות, נורא . כבר כתבה יונה וולך ובהתחשב בעובדה שזה לא המוות הראשון שטיוטה מורשעת בו יהיה מעניין ליראות מה התוצאה תהיה ומה יהיה הספר הבא של הToyota way.
ומי מיכם ששואל מה זה קשור אליו כי הוא לא משם אלה ממקום אחר, שיבין שטיוטה היא המקור להרבה מהדברים הטובים והרעים שסובבים אותך אג’יליות ועיצוביות שנמצאים בכול מקום הם ילדים/ נכדים של אותה השיטה. אבל סביר להניח שב2024 פשוט ניראה את אותה כתבה עם תגובה קצת שונה. וסביר להניח שהתגובה למשבר ההתפטרות תהיה יותר משמעותית.
אז השבוע פשוט יצאה מחשבה …
שאר הזמן השבוע היה על שפה, הארץ פירסמו על מאמר שחלק מהביקורת בכתבה עליו היתה שלא היתקבל לפירסום בעלונים שמבינים בשפה. ולצערי בדקתי והובן למה. דובר על כך שלנשים לוקח יותר זמן לעבד כאשר פונים אליהן ברבים והפירוש היה שהן מופלות לרעה כי הן צריכות לעשות תרגום כפול ולכן ירידה בביצועים. הבעיה שלא ניבדק מה קורה שפונים אליהן ברבות. ושם עם עושים סקר ספרות רואים תוצעות מענינות – שיש מקומות שבהם זה פוגע ויש שמשפר והחלק הגרוע באמת היה שלפחות בכתבה כמובן שרק החלק שבו הנשים ניפגעו צותת. ותמיד יש שאלה, מה עדיף לקבל כלקוח שקר שניתן לגלות או חצי אמת שרק עם תתעמק בפרטים תגלה?
וכרגיל מי שחדש פה מוזמן לגלול וליבדוק מה היה בעבר
להמתין ולחזור בעוד שבוע/שבועיים או לצפות בפיסבוק או אצלי בלינקד עם זה עדיף