מוזיקה ועבודה שילוב שהייטק זון מאוד אוהבים ולראייה הם כול הזמן  מנשים לגייס אליהם בתרומה לאוזנות חוסמות רעשים. כלומר לא אומרים לך מה לעושות עם להאזין או לסתם להיראות. אבל מי שמתאמן בבדאי מרגיש לנעימה ולקצב ישנה משמעות והקצב משתנה בין שיר לשיר ואף קיים המוסג של “power song בחלק מהאפליקציות על מנת לגרום לך להאיץ. כך שאת הקשר בין מוזיקה ופרודוקטיביות ניתן להבין וניראה שהוא מקובל תרבותית.

מסתבר שהקשר הזה נישב לעתיק כי עוד במלחמת העולם השנייה היו שידורים ממלכתיים על מנת להעלות את התפוקה, אז מזל שכוח אדם נתנו לי אזניות על מנת לעבוד. אבל למה זה אמור לעבוד ? רעיון אחד הוא שמזיקה משפיעה על המוח שלנו ובצורה מעניינת ישנה סונטה של מוצרט K448 שאמורה להפוך אותנו ליעילים ויצירתיים יותר, מחקרים טוענים שהנעימה עוזרת במטלות שונו ומשונות כקיפול נייר וגם בדיקת גלי מוח הראתה עלייה בגלי אלפה שמקושרים לזיכרון ולפתרון בעיות. בצורה מוזרה לשירים אחרים שנבדקו לא היה את אותו האפקט ולכן כבר נימצא היזם שהקים את ביבי מוצרט ולי נישאר להישאר בעבודה. אז מי שרוצה להיות לשנייה חכם יותר מוזמן לעצור ולהאזין תוך כדי: https://www.youtube.com/watch?v=tT9gT5bqi6Y

אחת המחשבות לגבי ההשפעה היא מידת העוררות שהשיר משפיע , שהיא “בדיוק במידה הנכונה” כלומר יכול להיות שיש עוד שירים לא ידועים שנמצאים בטווח אני רק מקווה שזה לא אחד מהזמרים והזמרות שהבנות שלי שומעות.

השפעה אחרת של המוזיקה היא תחת “תורת ההפעלה” שפשוט אומרת שחברים, העבודה שלנו היום היא שעמום אחד גדול ולכן צריך משהוא שקית יעיר וייתן תיקווה על מנת לשרוד את המשימה המשמימה.

ובהמשך לכך במשימות שפחות משמימות ודורשות זיכרון עבודה וריכוז – שם נימצא פגיעה כאשר העוצמה שלה תלויה הן בסוג המוזיקה והן בזיכרון העבודה – אותו זיכרון של חמש עד תשע ספרות בודדות שצריך להחזיק את המידע עד שהוא מעובד ועובר הלאה.

אבל מקום עבודה הוא לא בדיוק מה שקורה במעבדה ומסתבר שיש מעט מידי מחקרים שבדקו את זה, כלומר בדקו בצורה אובייקטיבית. יש במדעי החברה נושא שניקרה גורם מתווך כלומר שאין השפעה ישירה אלה השפעה על נושאה אחר. ובצורה פשוטה אין לארוחת הצהריים שלי עקרונית דרך להשפיע על המשקל של איישתי – זה אמור להיות המשקל  רק שלי. אבל עם אכלתי (בצורה תאורטית כמובן) את כול הבשר  בבית ולא הכנתי מעבר לזה לה לא יישאר והתוצאות בהתאם – אז לא כמות המזון שאני אכלתי השפיע אלה כמות המזון במקרר. (ולהגנתי אומר שפשוט סופרסל איחר, בצורה תאורטית כמובן).

אז עובדים ומנהלים בטוחים שיש השפעה אבל ההשפעה היא כנראה מהחופש לשמוע, מהיחס לעובד , מהרוגע שמושרה בסביבה ולא מהמוזיקה עצמה. העובדים פשוט מקבלים בשמחה את המתנה ונותנים או משכנעים את עצמם שהם נותנים תמורה {ראו עבודה מהבייט כדוגמה} ועוד לא ברור מה ההשפעה של המוזיקה עצמה. עובדים במקומת אחרים השתמשו במוזיקה על מנת לנטרל רעשי סביבה שוב זה לא המוזיקה עצמה אלה השקט והניתוק שהיא מאפשרת שגם ארבע קירות ודלת יכלו לעבוד מצוין.

אז לצערי זה אומר את האוזניות לקנות בעיקר כי היום דוחסים את כולם בOpen space וצריך קצת שקט . לא לשים בפליליסט של עבודה את אבשי כוהן למרות שהוא נגן מוכשר ולהחליף אותו במוצרט , ורק להגיד תודה כי העכברים במעבדה היו צריכים לשמוע אותו רצוף כמעט חצי יממה

וכרגיל מי שחדש פה מוזמן לגלול וליבדוק מה היה בעבר

להמתין ולחזור בעוד שבוע או לצפות בפיסבוק או אצלי בלינקד עם זה עדיף